تفاوت دوربين مداربسته آنالوگ و شبكه چيست؟

۹۹ بازديد

تفاوت دوربين مداربسته آنالوگ و شبكه چيست؟

 

دوربين هاي مداربسته شبكه و انالوگ دو نوع متفاوت از سيستم هاي مداربسته هستند كه تفاوت هاي آنها معمولا براي مشتريان پيچيده است. در اين مطلب به تفاوت هاي اين دو سيستم و موارد كاربرد هر يك اشاره مي كنيم.

سيستم مداربسته انالوگ

(براي اطلاعات مشروح اين مقاله را بخوانيد)
نوع بسيار رايج از دوربين هاي مداربسته است. اين سيستم به صورت مختصر يك سيستم مداربسته ساده و ارزان براي كاربري هاي غير حرفه است. در سيستم مداربسته انالوگ، سيگنال هاي تصوير دوربين هاي مداربسته به صورت انالوگ انتقال پيدا ميكنند.

سيستم مداربسته شبكه

(براي اطلاعات مشروح اين مقاله را بخوانيد)
نوع حرفه اي تر از سيستم مداربسته است. اين سيستم به صورت مختصر يك سيستم مداربسته با كيفيت و پرهزينه است. در سيستم مداربسته شبكه، اطلاعات تصوير از طريق پروتكل هاي شبكه انتقال پيدا ميكنند.

مقايسه

  1. قيمت: معمولا اولين تفاوتي كه مشتريان متوجه آن خواهند شد تفاوت قيمت بسيار زياد اين دو سيستم است. دوربين هاي مداربسته شبكه معمولا بين دو تا سه برابر قيمت يك دوربين انالوگ را دارند. اين بالاتر بودن قيمت اصلي ترين دليل رواج سيستم هاي مداربسته انالوگ است.
  2. كيفيت تصوير: دومين تفاوت مهم دو سيستم انالوگ و شبكه كيفيت تصوير دوربين هاي انهاست. از نظر كيفيت تصوير سيستم مداربسته انالوگ داراي محدوديت بسيار زيادي است. در دوربين هاي مداربسته انالوگ امكان دريافت و ضبط تصاوير با روزولشن بيش از حدود 0.5 مگا پيكسل وجود ندارد. اين بدين معناست كه شما هرگز نميتوانيد در يك سيستم انالوگ كيفيت در حد مگا پيكسل داشته باشيد. مقابل در دوربين هاي مداربسته تحت شبكه كيفيت تصوير هيچ محدوديت تصويري ندارد و دوربين هاي تا 5مگا پيكسل به راحتي در دسترس هستند.
  3. سادگي: سومين تفاوت دو سيستم انالوگ و شبكه است. در مقايسه با سيستم شبكه، سيستم انالوگ به مراتب در نصب و عيب يابي ساده تر است. اين سادگي سبب شده مجريان سيستم هاي حفاظتي تمايل زيادي به استفاده از دوربين هاي انالوگ داشته باشند.
  4. انعطاف پذيري: انعطاف پذيري به معناي امكان تغيير سيستم مداربسته پس از اجراي آن است. از اين نظر سيستم هاي شبكه به مراتب قوي تر عمل مي كنند. در يك سيستم شبكه شما مي توانيد پس از اجرا بسياري از تجهيزات را به راحتي جابه جا يا تغيير دهيد. در مقابل سيستم مداربسته انالوگ داراي انعطاف پذيري خيلي كمتري است و اجراي بسياري از تغييرات در ان پس از اجرا غير ممكن خواهد بود.
  5. تعداد فريم: تعداد فريم تصوير چيزي است كه معمولا در سيستم هاي ديجيتال به آن پرداخته مي شود. از نظر تعداد فريم خروجي دوربين، تمامي دوربين هاي انالوگ داراي خروجي real-time هستند. در دوريبن هاي شبكه دوربين مي تواند تعداد فريمي كمتر از 25فريم داشته باشد. اين نكته اي است كه در زمان انتخاب دوربين مدار بسته بايد به ان توجه كرد. معمولا در دوربين هاي با روزولشن بالا تعداد فريم دوربين كمتر خواهد بود.
  6. كابل كشي و اجرا: اجراي و كابل كشي در اين دو سيستم به طور كلي با هم در تفاوت خواهد بود. توجه داشته باشيد كه بسترهاي انالوگ و شبكه هيچ گونه همخواني با هم ندارند و در اجرا داراي تفاوت هاي زيادي هستند. به صورت كلي تكنولوژي اجرا در سيستم هاي شبكه به مراتب بالاتر است. در اين سيستم ها شما ميتوانيد از طريق استفاده از فيبرنوري تمام محدوديت هاي طول كابل را حل كنيد (فيبر نوري با استفاده از مبدل براي سيستم انالوگ نيز قابل استفاده است.)
  7. قابليت هاي نرم افزاري: سيستم شبكه به علت تكونولوژي بالاتر امكانات خارق العاده نرم افزاري براي شما ايجاد ميكند. اين امكانات به ويژه در كابردهاي امنيتي كمك بسيار زيادي در را به اپراتورها ميكند. در سيستم انالوگ قابليت هاي نرم افزاري معمولا به مراتب پيش پا افتاده تر است.

 

كدام را انتخاب كنم؟

به صورت كلي سيستم مداربسته شبكه از بسياري جهات بر سيستم انالوگ برتري دارد اما در مقابل اجراي آن براي شما هزينه برتر خواهد بود.
در صورتي كه نياز به يك نظارت عمومي و ساده در محل خود را داريد ما سيستم انالوگ را به شما توصيه مي كنيم. اما اگر ميخواهيد براي سيستم خود بيشتر هزينه كنيد و يك سيستم مداربسته حرفه اي داشته باشيد حتما از سيستم مداربسته شبكه استفاده كنيد.

  1. فشرده سازي H.265 در دوربين مداربسته چيست
  2. رك دوربين مدار بسته
  3. سوئيچ مناسب دوربين مداربسته
  4. بيت ريت (Bitrate) در دوربين مداربسته
  5. محافظ برق در دوربين مداربسته
  6. توان مصرفي دوربين مداربسته
  7. كابل تركيبي دوربين مداربسته
  8. تشخيص چهره Face Detection دوربين مداربسته
  9. شمارش افراد People Couning دوربين مداربسته
  10. سرور دوربين مدار بسته
  11. Dual Stream در دوربين مداربسته
  12. پايه و كاور دوربين مدار بسته
  13. نقشه گرمايي HeatMap در دوربين مداربسته
  14. انواع ميكروفن در دوربين مداربسته
  15. عبور از خط line crossing دوربين مداربسته
  16. Adjustment Range زاويه تنظيم لنز دوربين مداربسته
  17. اتاق مانيتورينگ دوربين مداربسته
  18. تكنولوژي Raid در دوربين مداربسته
  19. تكنولوژي Defog مه زدايي در دوربين مداربسته

دستگاه تستر فلوك Fluke دوربين مداربسته

اتاق مانيتورينگ دوربين مداربسته چيست؟

۹۷ بازديد

اتاق مانيتورينگ دوربين مداربسته چيست؟

 

 

در برخي از سازمان ها و ادارات بزرگ كه داراي تعداد زيادي دوربين مداربسته هستند براي كنترل و نظارت بر تصاوير ارسالي از دوربين ها و مديريت بهتر مجموعه نياز است تا مكاني به صورت جداگانه براي اين كار منظور شود.
اين مكان بايد طوري طراحي شود كه بتوان تمامي تجهيزات مورد نياز را در آن جاي داد و ساير عوامل موثر براي كنترل و مديريت مكان را در آن تعبيه نمود. به چنين اقداماتي به اصطلاح مانيتورينگ دوربين مداربسته مي گويند.

اتاق مانيتورينگ چيست؟


اتاق مانيتورينگ مكاني است كه با كليه ادوات لازم جهت دريافت، ضبط و مشاهده تصاوير تجهيز مي گردد. معمولا چنين اتاق هايي را در مكان ها و سازمان هاي بزرگي نظير بيمارستان ها، مترو، فرودگاه، ادارات پليس و ... كه اغلب تعداد زيادي دوربين مدار بسته در آن نصب است مشاهده كرده ايد.
در اتاق هاي مانيتورينگ اشخاصي به عنوان اپراتور وظيفه نظارت بر نقاط مختلف سازمان را از طريق دوربين هاي مداربسته دارند به منظور درك بهتر عمليات مانيتورينگ به مثال زير توجه نماييد:
تصور كنيد مكاني مجهز به 128 دوربين مداربسته است. معمولا تصاوير ارسالي از اين دوربين ها به صورت دسته بندي هاي 16 يا 32 تايي به نمايشگر ها ارسال مي گردند. اگر دسته بندي 32 تايي را درنظر بگيريرد به 4 نمايشگر يا مانيتور و 4 نفر بعنوان اپراتور نيازمنديد. هر اپراتور مي تواند بر 2 نمايشگر نظارت داشته باشد و مجموعا 64 تصوير را تحت نظارت داشته باشد. بعلاوه معمولا 2 نمايشگر كوچكتر نيز براي مشاهده و بررسي جداگانه تصاوير در نظر مي گيرند كه در صورت بروز مشكل در هر يك از قسمت هاي مكان مورد نظر بتوان تصاوير را بر روي مانيتور جداگانه با كيفيت و بزرگنمايي بيشتري مشاهده نمود.
همچنين در صورت استفاده از دوربين مداربسته گردان (Speed Dome) يا زوم دار در مجموعه مورد نظر، اين امكان وجود دارد تا بوسيله قابليت زوم در اين دوربين ها بر روي سوژه هاي مورد نظر زوم و جزئيات بيشتري را مشاهده نمود. براي اين منظور نياز است تا فردي به عنوان اپراتور براي كار با اين دوربين ها در نظر گرفته شود.
اتاق كنترل بايد از متراژ و ابعاد مناسبي برخوردار باشد به نحوي كه بتوان تمامي اسباب، وسايل و تجهيزات را براحتي در آن جاي داد. علاوه بر اين بايد فضاي كافي جهت رفت و آمد اپراتور ها و ساير كاركنان نيز موجود باشد.

قابليت هاي اتاق مانيتورينگ:

  • دسترسي و نظارت بر تمامي تصاوير از نقاط مختلف در يك مكان مشخص
  • امكان كنترل تصاوير يك دوربين از چندين محل
  • امكان محدوديت دسترسي هر يك از كاركنان به تصاوير
  • دسترسي به تصاوير ضبط شده، كنترل دوربين، تنظيمات و...

 

تجهيزات موجود در اتاق مانيتورينگ

  • انواع نمايشگر اعم از مانيتور، LCD ،PC هاي معمولي و...
  • صندلي هاي مناسب
  • دما، تهويه و روشنايي مطبوع
  • فضايي براي خواب و استراحت كاركنان
  • دستگاه هاي ضبط تصاوير
  • رك هايي با ابعاد مناسب براي جاسازي تجهيزات
  • كيبورد كنترلر هاي مخصوص دوربين هاي PTZ يا گردان

 

از چه نوع مانيتور هايي در اتاق مانيتورينگ استفاده مي شود؟


انتخاب مانيتور يا نمايشگر مناسب براي اتاق كنترل تا حد زيادي به نوع خروجي هاي موجود در آنها بستگي دارد. در بازار انواع مختلفي از مانيتورهاي معمولي و صنعتي وجود دارد. اما معمولا مانيتور ها داراي خروجي هاي VGA و HDMI هستند.
يكي ديگر از عوامل مهم در خريد مانيتور مناسب رزولوشن پخش آن مي باشد كه بهتر است متناسب به رزولوشن تصوير در دوربين باشد. زيرا بهتر است كه اگر از يك دوربين مدار بسته با كيفيت تصوير 4K استفاده مي كنيد مانيتور مورد نظرتان نيز قابليت پخش تصاوير با كيفيت 4K را نيز داشته باشد.

ويدئو وال (Video Wall) چيست؟


يكي از تجهيزاتي كه در اتاق هاي كنترل و مانيتورينگ مورد استفاده قرار مي گيرند، ويدئو وال ها هستند. مي توان گفت اين تجهيزات در واقع نمايشگر هاي بزرگي هستند كه معمولا مورد استفاده در مكان هاي وسيع با تعداد دوربين بالا اند.
اين تجهيزات كاربردي صنعتي داشته و توانايي كاركرد 24 ساعته دارند ويژگي مهم اين نمايشگر ها قابليت پخش تعداد زيادي از تصاوير ارسالي از دوربين هاي مداربسته است.
كاركرد اين نمايشگر ها بدين صورت است كه كه با استفاده از نرم افزار هاي موجود در خود امكان تقسيم بندي تصاوير در پنجره هاي متعدد در سايز و موقعيت دلخواه را دارند و امكان نمايش همزمان چندين تصوير مختلف را براي كاربر ميسر مي سازند.

كاربرد هاي ويدئو وال

  • در كليه سازمانها و ارگانهاي بزرگ با تعداد دوربين بالا
  • مراكز كنترل و مديريت شهري اعم از مراكز كنترل ترافيك ، مديريت بحران ، نيروگاه ها ، اورژانس، آتش نشاني، پليس، اتاقهاي مانيتورينگ، برج هاي مخابراتي، صدا و سيما و...
  • در اتاق هاي مانيتورينگ مراكز صنعتي مانند خطوط توليد كارخانجات ، نيروگاه ها و
  • در مراكز نظارتي و حفاظتي مانند مانيتورينگ دوربين هاي مدار بسته و مجتمع هاي تجاري و مسكوني بزرگ و

منابعي براي مطالعه بيشتر:

  1. دوربين مدار بسته براي نصب در اماكن تجاري و كارخانه
  2. دوربين مدار بسته بدون اينترنت
  3. دوربين مداربسته پرنده آمازون
  4. دوربينهاي پوشيدني و قابل نصب بر روي لباس
  5. پهپاد حفاظتي و بازار رو به رشد پهپادها
  6. حفاظت از مرز ها در دوران پسا كرونا
  7. حفاظت سايبري در دوربين هاي مداربسته
  8. نكات حفاظت سايبري در زمان دوركاري
  9. تاثير هوش مصنوعي بر بازار امنيت
  10. ترس از فناوري ! آيا نگراني هاي مربوط به حفظ حريم خصوصي ، نوآوري را در امنيت خفه مي كند؟
  11. بهترين دوربين مدار بسته ؛ برترين‌هاي سال 2020
  12. طراحي سيستم هاي امنيتي / بزرگترين تغيير صنعت امنيت از سال 2010 تاكنون چيست؟
  13. تبليغات / دوربين مدار بسته دام (Dome)
  14. طراحي وبسايت دوربين مداربسته

نمايش تكنولوژي مبتني بر هوش مصنوعي ( AI ) هايك ويژن